maidgoralija


Maid Goralija, 
direktor Gimnazije

Dobro došli na web stranicu naše škole. Naši vrijedni učenici, članovi novinarske sekcije, pod rukovodstvom prof. Emire Šehagić kreirali su ovu web stranicu kako bi škola bila još otvorenija prema lokalnoj zajednici. Na ovom mjestu svi roditelji, učenici, nastavnici i prijatelji škole mogu pronaći informacije o našim aktivnostima i dostignućima.

U ovoj školi se predano radi na obrazovnim i odgojnim zadacima. Prepoznaju se i njeguju prave vrijednosti, humanizam, dostojanstvo i sposobnosti svake individue. U ozračju prijateljstva, tolerancije i međusobnog razumijevanja, škola obezbjeđuje obrazovanje koje će pripremiti učenike za nastavak školovanja na visokoškolskim inistitucijama i izazove savremenog svijeta.

Gimnazija „Muhsin Rizvić“ Kakanj pomaže učenicima da razviju svoje talente i primijene ih u različitim životnim situacijama. Učenici se podstiču da kritički razmišljaju, shvate važnost cjeloživotnog učenja i razviju svijest o pravima i odgovornostima.

Otvoreni smo za sve dobronamjerne i konstruktivne prijedloge, ali najviše računamo na pomoć roditelja koje ovim putem i pozivamo na još tješnju saradnju kako bismo zajedničkim snagama radili za dobrobit njihove i naše djece.